De beste ideeën voor een kinderfeestje

Veel kinderen zijn flexibel en zullen meedoen met welk feestje je ook organiseert, zolang ze aandacht krijgen en een schijn van een normale routine. Maar je kent je eigen kind, pas het niveau aan tot wat je denkt dat hij of zij aankan. En we zullen niet liegen: alles wat je doet zal wat werk vergen. Het uitdelen van taart met je 1-jarige wordt een puinhoop, maar absoluut leuk! En daar gaat het allemaal om, iedereen moet een leuke tijd hebben. We hebben ideeën verzameld om je te helpen te genieten van de dag.

Tips voor het uitnodigen

  • Komen er jonge kinderen? Laat je feest plaatsvinden vóór 13.00 uur of na 15.00 uur om problemen met middagslaapjes te voorkomen.
  • In het belang van je geestelijke gezondheid: geef het feest een begin- en eindtijd.
  • Voeg bij de uitnodigingen een iets persoonlijks, bijvoorbeeld door de hand van je kind aan de buitenkant van een lege kaart te plaatsen. Of laat je peuter de kaart "versieren" met stickers.

Kijk wie er komt

Overweeg om aparte feestjes te houden voor de volwassen groep (grootouders en andere familieleden, vrienden) en de kindermassa (neven en nichten, peuterspeelzalen of de kleuterklas van je kind). Elke viering heeft verschillende dingen nodig: volwassenen willen volwassen eten en minstens een paar uur om te praten. Maar een feest vol kinderen van dezelfde leeftijd zou non-stop spelletjes moeten zijn, eten voor kinderen, en vooral, na maximaal anderhalf uur afscheid nemen.

Het begaafde kind

  • Wil je dat je kind minder speelgoed krijgt? Stel boeken of cadeaubonnen voor.
  • Probeer geen geschenken te openen totdat iedereen vertrekt als er veel jaloerse 2-, 3- en 4-jarige gasten zijn.
  • Schrijf op wie jou wat heeft gegeven (je kunt ook oma deze klus toewijzen) en stuur dan korte bedankbriefjes. Lastig voor een drukke moeder, maar het wordt erg gewaardeerd door de gasten, die ook hun uiterste best hebben gedaan.

Goody bags

Kinderen zijn dol op goody bags en het kan ze niet schelen wat erin zit, ze willen gewoon iets krijgen! Maak jezelf niet gek, ga op zoek naar vliegers of T-shirts of andere grote items. Koop gewoon een doos met stoepkrijt. Gooi er een fles bubbels in. Klaar! Zet ze in leuke emmers, maar gedecoreerde papieren zakken doen het net zo goed.