De eerste verjaardag van een kind voelt altijd alsof het meer iets is voor de ouders dan voor het kind. Je hebt tenslotte de moeilijkste beproevingen van het ouderschap overleefd! Hoewel je baby niet begrijpt waarom iedereen zo een ophef maakt, is er nog steeds een heleboel te vieren. Door simpelweg hun omgeving te observeren en ermee om te gaan, hebben de meeste baby's bedacht hoe ze moeten gaan zitten, kruipen, trekken om op te staan ​​en zelfs tegen de tijd dat ze peuters zijn te lopen. Hun taalvaardigheid explodeert en ze kunnen een vork vasthouden, een chipje oppikken en knuffels en kusjes geven.

Overweeg dus geschenken te selecteren die de ontwikkeling van grote en fijne motoriek, woordenschat en taal vergroten. Lees verder om meer te weten te komen over de soorten speelgoed die we aanraden om de vaardigheden van je kind van deze leeftijd te verbeteren.

Trekken en duwen

Van alle fysieke mijlpalen die een kind tijdens het eerste jaar bereikt, is lopen het duidelijkst, omdat het zichtbare inspanning vereist. Om de kracht en coördinatie te vergroten die baby's nodig hebben, zijn speelgoed duwen uitstekende geschenken. Velen hebben extra speelfuncties, zoals ingebouwde vormsorteerders, doolhoven met kralen, muziek of bewegende stukken, die bijdragen aan de levensduur van het speelgoed. Zodra baby's lopen zonder vast te houden aan iets, kunnen ze speelgoed gaan trekken, vooral speelgoed met felle kleuren en kinetische onderdelen die tot leven komen wanneer ze in beweging zijn.

Sorteren en stapelen

Vormensorteerders zoals blokken en vergelijkbaar stapelspeelgoed stellen peuters in staat te oefenen met het herkennen van vormen, het matchen van kleuren en het manipuleren van kleine voorwerpen. Blokken zijn een van het meest leuke en langdurige soorten speelgoed. Experts voor kinderontwikkeling bevelen ze zeer aan. LEGO DUPLO of Mega Bloks kunnen helpen met coördinatie en bilaterale beweging. Houd het in het begin eenvoudig met blokken die relatief klein en uniform zijn, zoals houten alfabetblokken of kleurrijke plastic blokken.