Is je beste vriendin binnenkort jarig? Ben je bijna een jaar samen met je vriend(in)? Vieren je ouders dit jaar hun 25-jarig jubileum? Bij een feestje hoort natuurlijk een mooi cadeau dat liefst ook nog eens origineel is. Geen zin om weer aan te komen zetten met douchegel en meer van zulks? Lees dan snel verder voor een lijstje met originele cadeaus die niet alleen superleuk zijn om te krijgen maar ook om te geven!

Maak een ‘’memory jar’’

Voor een vriend of vriendin met wie je veel hebt meegemaakt, is een memory jar een superleuk cadeau. Het idee is dat je een grote glazen pot vult met briefjes waarop je leuke herinneringen of grappige anekdotes schrijft die verwijzen naar mooie momenten uit jullie vriendschap. ‘’Weet je nog, die ‘’ene’’ avond?’’ - gegarandeerd tovert dit spontaan een glimlach op het gezicht van degene die de jar ontvangt. Voor jou is het ook leuk om ermee bezig te zijn, omdat je in gedachten natuurlijk alle leuke gebeurtenissen weer terughaalt. Voor de creatievelingen: je kunt de briefjes natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld aan de slag met glitters, kleurrijke pennen en mooie lintjes om het geheel iets extra’s te geven.

Neem iemand mee uit varen

De meeste mensen hebben al zoveel spullen dat ze amper ruimte hebben om alles een plek te geven. Het leukste is uiteindelijk toch om een ervaring te geven en te krijgen. Psychologische onderzoeken hebben al meerdere keren bewezen dat we gelukkiger worden als we ons geld uitgeven aan ervaringen dan aan spullen. Een goede reden dus om een leuk uitje te plannen! Wij tippen om een dagje te gaan varen. Huur een bootje en neem lekkere drankjes en hapjes mee en de dag kan beginnen. Van tevoren kun je research doen naar mogelijke verhuurbedrijven. Een leuke locatie om te gaan varen, zijn de Kagerplassen. Meer aan het eind van de dag aan in de jachthaven Warmond. Hier vind je gezellige restaurants en andere horecagelegenheden waar jullie na het varen heerlijk even kunnen nagenieten.

Geef iemand waardebonnen om in te leveren

Ook leuk om te geven, zijn handgemaakte waardebonnen die de ontvanger kan inwisselen voor leuke dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagje uit, een kopje koffie bij dat leuke tentje in de stad of een middagje winkelen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar kleine gebaren zijn natuurlijk ook leuk.