Een pen laten bedrukken met een bedrijfsnaam/logo of met een persoonlijke naam om te dienen als cadeau of geschenk. Dit gebeurt wereldwijd iedere dag. Maar waar komt die populariteit van het bedrukken van pennen toch vandaan? Het antwoord ligt hem in het feit dat een bedrukte pen het populairste cadeau en promotieartikel over de gehele wereld is.

Waarom is de bedrukte pen zo’n populair cadeau?

Dit heeft te maken met het feit dat de consument gedurende zijn of haar leven heel wat pennen verslijt. Of we nu op school zitten, onderweg zijn of op ons werk zitten, de pen is een object waar we constant mee te maken hebben. Ook is het een product dat we vaak op de meest ongewenste momenten kwijt raken. Gelukkig is er dan vaak altijd wel weer iemand met een pen voor je.

In dit verhaal zitten veel redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om pennen te laten bedrukken. Pennen bedrukken is overigens als cadeau ook zeer interessant. Hieronder hebben wij een aantal redenen opgesteld waarom je moet kiezen voor het bedrukken van pennen.

Wordt vaak gebruikt

Zo is een bedrukt product met een bedrijfsnaam/logo dat dagelijks veel gebruikt wordt effectiever als promotieartikel dan een onbedrukt product of een product dat niet dagelijks wordt gebruikt, omdat de potentiële klant op deze manier vaak met de bedrijfsnaam in aanraking komt. Dit verhoogt de naamsbekendheid, maar leidt ook tot meer positieve associaties en meer loyaliteit onder klanten.

Is breed inzetbaar

Uit het bovenstaande verhaal kun je ook afleiden dat een pen breed inzetbaar is. Je hebt hem bijna overal wel nodig. Er zijn dan ook vele geschikte situaties waarin je mensen blij kunt maken met een pen.

Wisselt vaak van eigenaar

Overigens is ook wel leuk om op te merken dat een pen over het algemeen 7 keer van eigenaar wisselt. Dit maakt het voor bedrijven een populair promotieartikel, omdat op deze manier vele mensen worden bereikt zonder dat een bedrijf hier heel veel geld voor neer hoeft te leggen.