Anno 2018 is een elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. Let er maar eens op wanneer je zelf op de fiets ziet, hoe vaak word je wel niet ingehaald door iemand die heel rustig aan het trappen is? Ziet er gek uit toch? Dat is dus een van de voordelen van een elektrische fiets. Je kan heel gemakkelijk lange afstanden afleggen zonder uitgeput te zijn aan het einde van de fietstocht. Het hebben van een elektrische fiets heeft dus heel veel voordelen en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Het is dus ook een mooi verjaardagscadeau voor bijvoorbeeld je kind, partner of je ouder(s)! Lees snel verder om erachter te komen wat de voordelen van een e-bike zijn!

Kosten besparen

Wanneer je een auto hebt komen daar natuurlijk heel veel kosten bij kijken, benzine, onderhoud, verzekering, belasting, etc. Bij een elektrische fiets liggen de kosten veel lager, want zo’n fiets kost gemiddeld 1000 euro. Daarnaast heb je voor een elektrische fiets natuurlijk helemaal geen benzinekosten, geen parkeergeld en veel minder onderhoudskosten. Op jaarbasis ga je dus best wat geld besparen.

Aanbod voor het hele gezin

Elektrische fietsen worden steeds populairder en daarom wordt het aanbod ook steeds groter. Eerst waren er alleen simpele modellen voor mannen en vrouwen, maar tegenwoordig zie je ook al kinderfietsen die elektrisch zijn. Daarnaast kun je denken aan modellen als mountainbikes, driewielers, bakfietsen en ga zo maar door. Er is voor iedereen wat wils en dat maakt het zo leuk.

Je bent flexibeler

Een elektrische fiets is niet alleen handig wanneer je ver van alles af woont, maar het is ook handig in een grote stad. Je hoeft geen gebruik meer te maken van het openbaar vervoer en je hebt geen uren kwijt aan het zoeken van een goede parkeerplek, want een fiets zet je zo overal neer. Twijfel daarom niet langer meer om een elektrische fiets te kopen!