Cadeautjes geven is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Als je de persoon waaraan je een cadeau wilt geven al een tijdje kent, dan wordt het moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen. Je hebt namelijk alles al geschonken dat je je kunt bedenken, of toch niet? Hoewel het niet simpel is om iemand die je graag ziet elk jaar opnieuw een origineel verjaardagscadeau te vinden, is het zeker niet onmogelijk! Hieronder vind je alvast enkele tips om je op weg te helpen.

Cadeautjes hoeven niet altijd duur zijn, maak zelf je verjaardagscadeautje

Leuke en originele cadeautjes hoeven niet altijd veel te kosten. Heb je al eens gedacht om een cadeautje te maken? Een persoonlijk cadeautje zegt soms zo veel meer dan eentje die je koopt. Zo kan je bijvoorbeeld een fotoalbum samenstellen van mooie momenten die jullie samen spendeerden of een mooi gepersonaliseerd tekstje schrijven. Maar er kan zo veel meer, tegenwoordig zijn er op het internet veel DIY tips te vinden voor het maken van een leuk en origineel verjaardagscadeau!

Geef eens een gedurfd cadeautje: een sexy speeltje

Als je origineel wilt zijn, moet je soms ook eens durven. Een gedurfd cadeautje is verrassend en leuk. Je moet natuurlijk geen pikante lingerie gaan schenken aan je oma, maar in veel gevallen is het wel een goed idee. Denk maar aan het schenken van een leuk seksspeeltje op een vrijgezellenfeestje of het cadeau doen van uitdagende outfits aan je partner. Vooral voor je partner is dit een goede cadeautip, want door seksspeeltjes aan je partner cadeau te doen schenk je niet enkel extra genot aan je partner, maar ook jij zal ervan mee kunnen genieten!

Koop nooit algemeen, koop specifiek en let op hints!

Koop niet zomaar parfum omdat je denkt dat iedereen dat wel leuk vindt, maar denk liever na wat de jarige leuk vindt om te krijgen. Dit is eigenlijk een fout dat veel gemaakt wordt, en dat komt voornamelijk omdat men vaak niet weet wat men moet schenken. Een algemeen cadeau is een goede keuze voor een kennis, maar niet zo'n goede keuze voor iemand die je goed kent. Denk goed na over de jarige zijn of haar persoonlijkheid, wat hij of zij leuk vindt en koop je cadeautjes op basis daarvan. De meeste personen geven af en toe kort voor hun verjaardag hints, dus opmerkzaam zijn kan je enorm helpen!

Neem je tijd

Een verjaardagscadeau koop je best niet overhaast. Als je weet wat je wilt kopen en je ziet het in de winkel, ga het dan nog niet meteen kopen. Heel vaak kom je na je het gekocht hebt hetzelfde cadeau tegen in een andere winkel aan een lagere prijs. Of soms komt het zelfs voor dat die persoon hetzelfde voorwerp ondertussen al zelf gekocht heeft. Door je tijd te nemen zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt!

Gebruik de kracht van het onverwachtse

Misschien vraag jij je wel af hoe je die kracht van het onverwachtse kunt gebruiken met een verjaardagscadeau, want een verjaardagscadeau geef je op iemands verjaardag en wordt daarmee toch altijd door de persoon verwacht. Toch kan je ervoor zorgen dat je de jarige kunt verrassen door met opzet zijn of haar verwachtingen laag te stellen. Maak de jarige bijvoorbeeld wijs dat je geen cadeautje hebt, omdat je geen tijd had of dat je niet veel geld had om iets te doen en verras hem of haar dan met het ultieme cadeau!