Het vinden van een passend cadeau voor iemand kan nog al eens een hele opgave zijn. Vaak maak je het jezelf moeilijker dan nodig is. Vooral bij het vinden van een cadeau voor een man kan dit nog wel eens lastig zijn. Je wil niet met het afgezaagde bierpakket aankomen, maar iets passends blijkt een uitdaging. 

Het lijkt nog wel eens dat vrouwen en mannen verschillend kijken naar het geven en krijgen van cadeaus. Mannen hebben dan ook wat minder behoefte om verrast te worden dan vrouwen. Vrouwen zijn eerder gevleid bij de intenties en het gebaar, dan het cadeau zelf. Mannen daarentegen schijnen meer waarde te hechten aan het feit of het cadeau bijdraagt aan hun persoonlijke of professionele leven. Zij zijn meer gebaat bij een praktisch cadeau voor hemdan de achterliggende gedachte. 

Voordat je veel tijd spendeert aan het regelen van het perfecte cadeau, zijn hier een aantal punten waar je op zou kunnen letten tijdens dit denkproces. 

Allereerst is het belangrijk om te weten waar zijn interesses liggen en waar hij waarde aanhecht. Is hij gek op sporten? Probeer er dan achter te komen of hij hier nog iets specifieks voor nodig heeft. 

Daarnaast is het van belang dat je niet blijft overdenken tot het perfecte cadeau. Mannen zijn over het algemeen duidelijk in wat zij nodig hebben en hechten hier dus meer waarde aan dan aan het gebaar. 

Bekijk ook eens wat hij voor zichzelf koopt. Hier zou je gemakkelijk op in kunnen haken door iets te kopen wat hierop aansluit. Denk hier bijvoorbeeld aan bepaalde merken of winkels waar hij zijn kleding haalt. 

Tegelijkertijd is het handig om te weten hoe hij zijn tijd indeelt. Zorg dat je op de hoogte bent van zijn hobby’s en interesses. Zoek dus iets wat kan bijdragen aan deze activiteiten.

Als laatste is het van belang erachter te komen of hij nog iets nodig heeft, in het doorgaans leven of aansluitend bij zijn hobby’s. Dit kan ook iets zijn wat hij niet direct nodig heeft, maar daar bij aan zou kunnen sluiten. Speelt hij tennis? Denk dan bijvoorbeeld aan een kledingstuk of tennisballen in plaats van een tennisracket.

Uiteindelijk gaat het bij het geven van cadeaus toch vaak om dat intentie dus maak het jezelf niet te moeilijk. Probeer uit te zoeken waar hij mee bezig is en waar hij iets aan heeft, maar houdt het simpel voor jezelf.