Boxkleden zijn er in diverse soorten en maten. Wil je een lekker ruime box voor je baby, dan ben je hier op de juiste plek voor tips voor een comfortabel en hip boxkleed 80x100. We vertellen je hier eveneens graag meer over de ideale afmetingen voor babyboxen, over comfortabele, veilige boxkleden en hippe kleuren. Lees hier gauw meer! 

Wat is de ideale afmeting voor een babybox?

Een babybox is ideaal om in huis te hebben. Je baby kan lekker bij je liggen in de kamer, terwijl jij even je handen vrij hebt om iets anders te doen. De box biedt een veilige omgeving. Later is het ook een prettig plekje om te spelen. Als je niet zoveel ruimte hebt, dan is een box van 75x95 ideaal. Anders is het een aanrader om een ruime box van 80x100 aan te schaffen. Ook als je baby straks wat groter wordt, heeft hij of zijn hierin lekker de ruimte om te spelen. Bij deze babybox hoort natuurlijk ook een ruim en lekker zacht boxkleed 80x100.

Aan welke eisen moet een boxkleed 80x100 voldoen?

Een boxkleed 80x100 moet op de eerste plaats perfect in de box passen, om de veiligheid van je kindje te waarborgen. Het is ook belangrijk dat er geen kleine onderdelen aan het kleed zitten, die in het mondje terecht kunnen komen. Let er bij het kopen van een boxkleed ook op dat de naden versterkt zijn en het materiaal van goede kwaliteit is. Het kleed moet bijvoorbeeld goed bestand zijn tegen: trekken, kauwen en kwijlen. Daarnaast moet het kleed dik genoeg zijn en zacht aanvoelen. Het is essentieel dat je baby er comfortabel bij ligt. Het geeft jou meer vrijheid als je kindje graag in zijn of haar box ligt. 

Welke boxkleden zijn het meest comfortabel? 

Koop altijd een boxkleed 80x100 dat dik genoeg is, zodat je het eveneens als klassiek speelkleed op de grond kunt gebruiken. Daarnaast is het een aanrader om een boxkleed te kopen dat aan de buitenzijde is voorzien van zacht en stevig katoen. Voor extra zachtheid zijn er ook boxkleden met een super zacht breiwerk dat zo zacht is als fluweel. Deze zachte teddy afwerking is nog zaliger voor het babyhuidje. Als je daarnaast ook nog eens kiest voor een rustige kleur, dan zal je baby’tje zich hier meteen heerlijk thuis voelen! 

Tips voor een hip boxkleed 80x100

Uiteraard moet een boxkleed super comfortabel zijn, maar het oog wil ook wat! Daarom hebben we hier enkele tips voor je voor een hip boxkleed 80x100. Wat dacht je van een boxkleed met een uitgebreide rand in okergeel, terwijl het liggedeelte is uitgevoerd met een teddyvoering in wit/grijs? Andere hippe kleuren voor een boxkleed, die je niet overal tegenkomt, zijn: stone red, mintgroen, zeegroen en indigo blauw. Onder de hippe boxkleden van nu vallen ook kleden met een ‘gebreide kabellook’. Dat straalt veel warmte uit! Let bij het kiezen van een boxkleed op de kleuren in je interieur. Aangezien de babybox in je woonkamer komt te staan, wil je misschien de kleuren hier op aanpassen.